Τα τελευταία χρόνια η πλήρωση θέσεων στον ελληνικό τουρισμό και στην εστίαση γίνεται ολοένα και πιο δυσχερής. Έρευνες, αναλύσεις, διαμάχες, συμπτωματικές αγωγές, ευχολόγια και υποσχέσεις, χλιαρές καμπάνιες και σπασμωδικές ενέργειες ήρθαν να αποτελειώσουν την ήδη επιβαρυμένη κατάσταση και να οριστικοποιήσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη.

Ξέρουμε τα προβλήματα σε βάθος και χρειαζόμαστε όλοι μια ευκαιρία να βγούμε από τον φαύλο κύκλο και να προχωρήσουμε μπροστά. Μια ανοιχτή ευκαιρία που να μπορεί να αξιοποιηθεί από όσους είναι αποφασισμένοι να δουν το μέλλον δημιουργικά και παραγωγικά.

Η πρωτοβουλία «Ελληνικός Τουρισμός – Παράδεισος για Όλους» του skywalker.gr έρχεται να προσφέρει μια τέτοια ευκαιρία σε κάθε ενδιαφερόμενο. Μια τίμια ευκαιρία που θα κοιτάζει μπροστά, δίνοντας χώρο σε όλους να προχωρήσουν στο μέλλον που χρειαζόμαστε. Μια ευκαιρία για εργασιακή εξομάλυνση και ουσιαστική αποκατάσταση του κλίματος της απασχόλησης στο πλαίσιο του ελληνικού τουρισμού.

Η ιδέα γεννήθηκε εσωτερικά στο skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα, κατά την αναζήτηση ακριβώς το καλύτερου μέλλοντος για την αγορά μας. Συνειδητοποιώντας ότι είναι μεγαλύτερη από εμάς, αναζητήσαμε στήριξη από το Skywalker Think Tank, που απαρτίζεται από προσωπικότητες της κοινωνικοοικονομικής ζωής μας, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας, της διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, του εθελοντισμού, της αγροτικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν οι (αλφαβητικά με βάση το επώνυμο):

Μαρία Γεωργαλά, Επικοινωνιολόγος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Εφήβων & Ενηλίκων, Mentor Επιχειρηματικότητας

Γιάννης Κώτης, Executive Master Coach, Μέλος του Κέντρου Εθελοντών Manager Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ)

Δημήτριος Μιχαηλίδης, Δημόσια Γράφων & Συγγραφέας @ «ΑγροΝέα»

Νάνσυ Παπαλεξανδρή, Ομότιμη Καθηγήτρια Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Τμήματος Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Ευγενία Πετρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια Μάνατζμεντ, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μόσχος Πολυσίου, Καθηγητής Ενόργανης Ανάλυση-Οργανικής Χημείας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Αντώνης Οικονόμου, Διευθυντής του κόμβου ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας Innovathens, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός ΕΜΠ

που μαζί με τα στελέχη μας:

Δώρα Γρηγορίου, Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Πελατών, skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Ελισάβετ Καλαρούτη, Διευθύντρια Δράσεων & Μεταδόσεων, skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Ιωάννα Μίχου, Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων, skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Αλεξία Φουκίδου, Διευθύντρια Περιφερειακής Συνοχής, skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Δημήτριος Φυντάνης, Διευθυντής Επιχειρησιακής Συνέχειας, skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

Σωτήρης Χατζηιωαννίδης, Εμπορικός Διευθυντής, skywalker.gr - Εργασία στην Ελλάδα

εκπόνησαν το τελικό κείμενο, με την ιδιαίτερη συμβολή της κας Μ. Γεωργαλά και του κ. Δ. Μιχαηλίδη. Όλοι οι παραπάνω μετέχουν σε άτυπη επιτροπή που θα παρακολουθεί την πρόοδο της πρωτοβουλίας και θα προτείνει βελτιώσεις και διορθώσεις.

Αυτό το ταξίδι ξεκινάει τώρα και, αν υπάρχει λόγος, θα πραγματοποιηθεί σύντομα  ένα συνέδριο όπου θα κληθούν θεσμικοί και φορείς να πάρουν θέση. Εμείς πιστεύουμε σε αυτό και σας καλούμε να συμμετάσχετε στην αισιόδοξη προσέγγισή μας ή έστω να παρακολουθείτε την πρόοδό μας στο tourismheaven4all.gr.